T:mi Hippapuku suunnittelee ja valmistaa nostalgisia ja käsintehtyjä pukineita sekä asusteita elämän iloisiin hetkiin.

T:mi Hippapuku designs nostalgic handmade clothing and accessories.keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Brunssille ensi sunnuntaina!


T:mi Hippapuku on ensi sunnuntaina 25.3. mukana Retrotorilla. Retrotorista ja brunssista nautitaan Turussa, osoitteessa Kärsämäentie 35, A-porras, Lounasravintola KahviTellan hienoissa 1900-luvun puoliväliä henkivissä tiloissa. Joka toinen sunnuntai klo 9-16 järjestettävässä tapahtumassa on kello kahteen asti tarjolla myös brunssi hintaan 9,50 €. Paikalle pääsee kätevästi busseilla 1 ja 222.

Näin järjestäjät kuvailevat tapahtumaa:

"Tervetuloa viihtymään ja ostoksille entisen Hellaksen tehdasalueen ruokalaan. Turun Kärsämäessä sijaitsevan Hellaksen henkilökunnan ruokala sai nykyisen muotonsa jo 1940-luvulla. Tuolloin saksalainen sisustusarkkitehti Wold Kuurna suunnitteli tirolilaistyylisen sisustuksen. Alkuperäiset tuolit ja pöydät valmisti Hellaksen oma puuseppä. Tuolit jouduttiin uusimaan 1960-luvulla, koska henkilökunta valitti niiden rikkovan nailonsukat. Uudet, nykyiset tuolit valmisti puusepänliike Boman. Koko interiööri ja mm. mahtavat takorautaiset valaisimet ovat säilyneet. Kohde onkin suojeltu.

Ruokala on kaksikerroksinen keskeltä avoin tila. Alakerrassa nautitaan maukkaista pöydän antimista, sunnuntaibrunssista. Tilaa voi katsella brunssiin kuuluvaa alkoholitonta kuohuviiniä nauttien. Seisovan pöydän antimista löytyy lautaselle herkkuja moneen makuun myös lapsille. Ruokaillessa voi nähdä toisen kerroksen kaiteiden raoista pilkahduksia tunnelmallisesta retrotorista, jonne noustaan alakerran sivusta nousevia jyhkeitä rappusia pitkin.

Retrotorilta on aarteita ja ihanuuksia päälle puettavaksi ja silmäniloksi kotiin. Valikoimassa on eri myyjien joko vintagetuotteita tai pääosin kierrätysmateriaaleista valmistettuja ja retrohenkisiä uusia tuotteita. Retrotunnelmaa luo myös menneiden vuosikymmenten taustamusiikki.
Retrotorin tuotteita yhdistää kierrätys."

Tervetuloa siis T:mi Hippapuvunkin puolesta nauttimaan elämän pienistä iloista; kauneudesta ja aamiaisesta! Suloista sunnuntaita kaikille!